Autoreizen Zwitserland

Autoreis Zwitserland

Zwitserland is een land dat zich meer dan uitstekend leent voor een prachtige autorondreis in een Volkswagen. Het land heeft een prachtig en goed onderhouden wegennetwerk, waardoor een autorondreis voor Zwitserland een hele fijne en leuke onderneming zal zijn. En houd je van een beetje uitdaging? Dan zit je dankzij alle haarspeldbochten en prachtige passen helemaal goed in dit mooie land in het midden van Europa, want Zwitserland bestaat voor een groot gedeelte uit de Alpen, een prachtig gebergte waar menig wintersportliefhebber zijn of haar hart kan ophalen. Wil je meer weten over een autorondreis door Zwitserland in een Volkswagen? Lees dan gauw verder voor meer nuttige informatie.

Reizen door Zwitserland

Zwitserland is, zoals hierboven al genoemd werd, een prettig land om met de auto doorheen te rijden. Wel zijn er, zoals in ieder land, verkeersregels die anders zijn dan de verkeersregels die wij in Nederland kennen, en moet je er rekening mee houden dat je bepaalde spullen verplicht mee moet nemen in de auto, waaronder een gevarendriehoek (een veiligheidshesje, een verbanddoos, een brandblusser en reservelampen worden wel ten zeerste aangeraden, maar zijn niet verplicht).

Weg in de sneeuw in Zwitserland

Wegenvignetten in Zwitserland

Iets anders waar goed rekening mee gehouden moet worden in Zwitserland, zijn de wegen waarvoor je een vignet nodig hebt. Voor deze wegen hoef je geen tol te betalen, maar je moet wel een vignet op de voorruit van je auto geplakt hebben om gebruik te mogen maken van deze wegen. Rijd je toch op deze wegen zonder geldig vignet op je voorruit? Dan riskeer je een fikse boete. Een wegenvignet kan je gewoon online aanvragen, zodat je deze voor de start van je autorondreis alvast op je auto kunt plakken, maar je kunt een vignet ook kopen in een van de vele verkooppunten in Zwitserland zelf. Je loopt dan alleen wel het risico dat je al gebruik maakt van een weg waarvoor je het vignet nodig hebt, voordat je het vignet aan hebt kunnen schaffen.

snelweg door de bergen in Zwitserland

Bijzonderheden

Naast wegen waarvoor je een wegenvignet nodig hebt, heb je ook nog de gewone tolwegen in Zwitserland. Hiervoor moet je apart tol betalen (en hier heb je dus geen vignet voor nodig). Eén van die tolwegen is de Gotthardtunnel. Hiervoor betaal je apart tol. Het is belangrijk om rekening te houden met deze kosten als je een autorondreis door Zwitserland gaat maken in een Volkswagen. Niemand wil voor onverwachte financiële verrassingen komen te staan. Bereid jezelf dus goed voor op je tocht, zodat je heerlijk kunt genieten van een prachtige rondreis, een fijne Volkswagen voor al je reiscomfort en een geweldig mooi land met landschappen die je zullen verbazen.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram