Autoreizen Oostenrijk

Autoreis Oostenrijk

Oostenrijk is niet alleen een prachtig land dat zich dankzij haar mooie natuur en landschappen prima leent voor een autorondreis, maar ook de goed geregelde infrastructuur van Oostenrijk maakt dit land fantastisch om met de auto doorheen te reizen. Hoewel je als Nederlander misschien even moet wennen aan de vele bergpassen en haarspeldbochten die je tijdens een autoreis door Oostenrijk ongetwijfeld veel zult tegenkomen, genieten de meeste vakantiegangers enorm van de prettige wegen, de vriendelijke mensen en het mooie land. Wil je meer weten over het maken van een autorondreis door Oostenrijk in een Volkswagen? Lees dan gauw verder voor meer nuttige informatie!

Reizen door Oostenrijk

In ieder land zijn de regels omtrent autorijden en verkeer weer anders. Zo ook in Oostenrijk. Niet alleen zijn er bepaalde spullen die je verplicht mee moet nemen in de auto, zoals een gevarendriehoek, een EHBO-doos en een fluorescerend veiligheidshesje, maar ook moet je rekening houden met het feit dat je een geldig autobahnvignet (dit wordt ook wel een milieusticker of een wegenvignet genoemd) nodig hebt om in dit land vrij te kunnen rondrijden. Wil je meer weten over het maken van een autoreis in Volkswagen en de regels omtrent milieuzones en vignetten? Lees dan gauw verder.

Wegen in Oostenrijk

Een wegenvignet (autobahnvignet) en milieuzones

Veel mensen denken dat het wegensysteem in Oostenrijk hetzelfde werkt als het wegensysteem in Frankrijk: je betaalt voor het gebruik van de weg door middel van tol. Er zijn in Oostenrijk inderdaad veel tolwegen (sondermautstrecken) te vinden waarvoor je moet betalen tijdens je autorondreis, zoals de Brennerpas, maar er zijn daarnaast ook nog wegen waar je een vignet voor nodig hebt. Omdat je vrijwel altijd via deze wegen moet rijden om in Oostenrijk te komen, raden we het je absoluut aan om sowieso een wegenvignet aan te schaffen; al staan deze wegen niet direct op de route voor jouw autorondreis. De kans dat je gebruik maakt van een weg waarvoor een vignet verplicht is, is zeer groot. En heb je geen vignet? Dan riskeer je een hoge boete.

Vignetten

Een vignet is een sticker die je op de voorruit van je auto plakt. Dit vignet kan je van tevoren aanvragen, maar je kan deze ook aanschaffen in een van de 6000 verkooppunten in Oostenrijk, zoals in sigarenwinkels, tankstations en Oostenrijkse automobielclubs. Je kunt dit vignet dus aanschaffen tijdens je autorondreis in een Volkswagen, maar wij raden je aan om deze alvast van tevoren aan te schaffen, zodat je niet het risico loopt dat je per ongeluk gebruik maakt van een weg waarvoor een vignet verplicht is, zonder dat je het vignet al hebt aangeschaft.

Bijzonderheden

Voor je autorondreis door Oostenrijk in een Volkswagen is het bovendien natuurlijk belangrijk dat je je verdiept in de verkeersregels in Oostenrijk. Dit is niet alleen belangrijk voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van je medeweggebruikers. Zorg dus dat je geheel voorbereid de weg op gaat en geniet zo van je rondreis door Oostenrijk in een fantastische Volkswagen. Dat wordt genieten!

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram