Autoreizen Nederland

Er is niets heerlijkers dan met een Volkswagen door eigen land te rijden! Zeker in de zomer is het genieten om met de ramen open te genieten van het mooie Nederland. Als je binnen Nederland met de auto op pad gaat, zijn er altijd zaken waar je aan moet denken. Wil je weten waar je aan moet denken als je een autorondreis door Nederland gaat maken? Wij kunnen je hierbij helpen! Lees gauw verder voor meer informatie over het reizen door Nederland met een Volkswagen, milieuzones in Nederland, het aanschaffen van vignetten en overige zaken. 

Reizen door Nederland

Woon je zelf in Nederland en ga je door Nederland rijden met de auto? Dan ben je al een eind op weg, want doordat je in Nederland woont, ben je bekend met de algemene regels die er in Nederland gelden met betrekking tot het verkeer, hulp bij pech en verplichte benodigdheden in de auto, zoals een gevarendriehoek en een fluorescerend veiligheidshesje. Als je een grote autorondreis door Nederland gaat maken, is het bovendien slim om de verkeersregels in Nederland nog eens goed door te lezen. Deze kan je vinden op de website van de ANWB.

De Nederladnse snelweg

Milieuzones

Tegenwoordig zijn steeds meer Nederlandse steden milieuzones. Dit houdt in dat niet alle auto’s zomaar deze steden in mogen rijden. Auto’s die voor teveel luchtvervuiling zorgen, mogen deze steden niet in. Op deze manier wordt geprobeerd om de luchtkwaliteit in de steden beter te maken én wordt er geprobeerd om goed voor ons milieu te zorgen.

Vignetten

Om zo’n milieuzone in te kunnen rijden met een auto, heb je een vignet nodig. Een vignet heb je juist ook nodig als je met jouw auto wél de stad in mag, omdat een vignet het bewijs hiervoor levert. Op een vignet staat het kenteken van jouw auto vermeld, zodat er niet gesjoemeld kan worden met het omruilen van vignetten. Tevens heeft het vignet een bepaalde kleur, wat aangeeft wat de milieuklasse van jouw auto is. Voor auto’s die té vervuilend zijn, kan er geen vignet worden aangevraagd en auto’s zonder vignet zijn daarom ook niet welkom in milieuzones in Nederland. Houd hier dus rekening mee als je een autorondreis door Nederland gaat maken in een Volkswagen!

Nacht snelweg in Nederland

Bijzonderheden

En dan zijn er altijd nog bijzonderheden die je in je achterhoofd moet houden. Rijd je bijvoorbeeld in een hele oude Volkswagen die zelfs onder de oldtimers valt? Wees dan extra goed voorbereid op autopech, simpelweg omdat je in een oude auto rijdt. Je kunt je voor je rondreis door Nederland ook nog verdiepen in de benzineprijzen in verschillende dorpen en en steden. Zo ben je optimaal voorbereid op jouw rondreis door Nederland in de Volkswagen van je dromen!

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram