Autoreizen Frankrijk

Autoreis Frankrijk

Wij Nederlanders zijn er gek op: met de auto naar en door Frankrijk rijden. Frankrijk is een prachtig en divers land. Van het groene centrum van het land tot aan de prachtige bergtoppen in het Zuiden. Van strand tot sneeuw, je kunt er alles vinden! Als je een autoreis door Frankrijk wil maken met je mooie Volkswagen, zijn er een aantal zaken waarop je je kunt voorbereiden. Zo verloopt je autorondreis door Frankrijk waarschijnlijk een stuk soepeler. Ben je benieuwd naar dingen waar je rekening mee moet houden, zoals een wegenvignet, tolwegen en milieuzones in Frankrijk? Lees dan snel verder!

Reizen door Frankrijk
Voor een autoreis door Frankrijk ben je verplicht om een aantal zaken mee te nemen in de auto. Wij zetten deze dingen voor je op een rijtje:

  • Een gevarendriehoek. Een gevarendriehoek gebruik je wanneer je autopech hebt. Je plaatst de driehoek minstens 30 meter achter je voertuig, welke aan de kant van de weg geparkeerd hebt. Zorg ervoor dat je alarmlichten altijd aan staan. Op deze manier is je auto goed zichtbaar voor de gebruikers van de weg. Let op: in Frankrijk mag je géén gevarendriehoek gebruiken op de snelweg.
  • Een veiligheidshesje. Een veiligheidshesje moet je bij je hebben als je een autorondreis door Frankrijk maakt, omdat je deze moet dragen wanneer je pech hebt en je langs de weg stilstaat. Het gaat hierbij om een fluorescerend veiligheidshesje in een gele, oranje of rode kleur en voorzien van retro-reflecterende banen). Veiligheidshesjes moeten voldoen aan de EN471-norm.
  • Een alcoholtest. Hoewel het meenemen van een alcoholtest verplicht is, krijg je geen boete als je deze niet in de auto bij je hebt. Toch is het slim om deze altijd mee te nemen.

Naast deze verplichte items, zijn er natuurlijk ook spullen die niet verplicht, maar wel handig zijn om mee te nemen als je met je Volkswagen door Frankrijk gaat rijden, zoals reservelampen, een reservewiel, een verbanddoos en een brandblusser.

Milieuzones

In Frankrijk zijn er steeds meer milieuzones. Milieuzones zijn zones (steden) waar auto’s die té vervuilend zijn niet welkom zijn. Zo probeert Frankrijk de luchtkwaliteit van haar steden te verbeteren en probeert Frankrijk een steentje bij te dragen aan de verbetering van het milieu. Om überhaupt een milieuzone in te mogen rijden, heb je een wegenvignet voor Frankrijk nodig. Wat dat is, lees je hieronder.

Vignetten

Een wegenvignet voor Frankrijk wordt ook wel een ecovignet Crit’air genoemd. In Frankrijk is dit vignet verplicht, ongeacht je eindbestemming in Frankrijk. Deze vignetten hebben niets te maken met tolwegen, maar hebben alles te maken met de milieuklasse waarin jouw auto valt. Als je een vignet aanvraagt, moet je het kenteken van je auto doorgeven. Een wegenvignet is dus altijd gekoppeld aan jouw auto. Je kunt niet het vignet van iemand anders gebruiken. Het vignet heeft een bepaalde kleur. Deze kleur geeft aan hoe vervuilend jouw auto is. Let op: niet alleen auto’s die te vervuilend zijn, mogen milieuzones niet in, maar ook auto’s zonder vignet (al zijn ze helemaal niet vervuilend) zijn niet welkom in milieuzones. Zorg er dus voor dat je een wegenvignet aanvraagt voordat je je autorondreis door Frankrijk start. Zo weet je zeker dat je overal heen kunt rijden.

De Franse snelweg

Bijzonderheden

Naast het aanschaffen van de verplichte spullen voor in de auto en het aanvragen van een wegenvignet (ecovignet Crit’air) voor Frankrijk, is het slim om er rekening mee te houden dat er in Frankrijk veel tolwegen zijn.  Als je gebruik maakt van deze wegen, moet je hiervoor betalen. Tolwegen zijn veelal snelwegen. Je kunt tolwegen dus vermijden door niet via de snelwegen te rijden, maar hoogst waarschijnlijk betekent dit dat je meer benzine zult verbruiken, doordat je op B-wegen minder zuinig rijdt (en je je eindbestemming minder snel bereikt dan wanneer je met je Volkswagen via de snelweg rijdt). Als je hier van tevoren rekening mee houdt, kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram