Autoreizen Duitsland

Autoreis Duitsland

Duitsland is een prachtig en divers land. Veel Nederlanders gaan graag met de auto naar onze oosterburen, om hier een mooie autorondreis door Duitsland te maken. Ga jij met je Volkswagen een autoreis door Duitsland maken? Dan vertellen wij je graag meer over de zaken waar je rekening mee moet houden, zoals milieuvignetten en tolwegen. Lees dus gauw verder voor meer nuttige informatie voor een autorondreis door het mooie en gevarieerde Duitsland!

Reizen door Duitsland

Een autorondreis maken door Duitsland is geweldig! Veel mensen denken bij een autoreis door Duitsland direct aan de snelheden die toegestaan zijn op de snelweg. Hoewel 130 km/u de adviessnelheid is op de Duitse snelwegen, is er officieel geen limiet. Voor de liefhebbers onder ons betekent dit dat je in Duitsland dé kans hebt om hard over de snelweg te rijden, zolang dit veilig blijft voor jouzelf en je medeweggebruikers. Maar Duitsland is meer dan alleen maar een land waar je hard kunt rijden! Duitsland is een mooi land met gevarieerde landschappen. Wanneer je met een Volkswagen door Duitsland rijdt, kom je de meest prachtige landschappen tegen. Bovendien zijn de mensen in Duitsland vriendelijk, zijn er mooie steden te bezoeken (zoals Berlijn, Hamburg en Keulen) en kan je er terecht voor heerlijke vakanties in zowel de zomer als de winter.

Autoweg in Duitsland

Milieuzones en vignetten

Milieuzones worden in Duitsland ook wel Umweltzones genoemd. Dit zijn zones waar het verplicht is om een milieusticker (of een umweltplakette) aan te schaffen. Een milieusticker is een sticker die aangeeft in welke milieuklasse jouw Volkswagen valt. Op de milieusticker of op het vignet staat het kenteken van jouw auto vermeld en staat bovendien aangegeven wat de milieuklasse van jouw auto is. Auto’s die te vervuilend zijn, zijn niet welkom in milieuzones, net als auto’s die geen milieusticker hebben. Zorg er dus voor dat je een wegenvignet voor Duitsland aanschaft, ook al ben je in eerste instantie niet van plan om je autorondreis via de milieuzones te laten leiden. Wie weet bedenk je spontaan dat je tóch graag een grote stad in wil met de auto. Heb je dan geen milieusticker op je auto geplakt? Dan kan je dat leuke tripje naar die mooie stad met de auto helaas wel vergeten.

Bijzonderheden
Als je je aan het voorbereiden bent voor een autoreis met een Volkswagen door Duitsland, dan is het slim om je te verdiepen in de tolwegen in Duitsland, zodat je weet waar je qua kosten op kunt rekenen, maar het is ook slim om te kijken of er Volkswagengarages op jouw route liggen. Zo ben je zelfs in het geval van autopech uitstekend voorbereid!

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram