Ontdek Frankrijk door het volgen van de Tour de France

De Tour de France een beroemd sportevenement, dat dwars door Frankrijk trekt. Door deze met de auto te volgen komt u langs al het moois wat Frankrijk te bieden heeft. Het voordeel hiervan is dat u in alle rust de mooiste plekjes van Frankrijk kan bewonderen. Van de Franse Alpen tot de Bourgondische wijngaarden u zult alles meemaken als u de 15daagse route van de Tour volgt.

Op dag 1 maakt u gelijk een monster etappe van 700 kilometer om vanuit Nederland en Belgie in Dijon te komen. Dijon vormt de hoofdstad van de Bourgogne. Hier kan u genieten van heerlijke mosterd en verrukkelijke wijn. Het weer in Dijon is toeristen vaak gunstig gezind waardoor de stad per voet verkennen een heerlijke activiteit is. Zo kan u genieten van kerken als de Notre Dame de Dijon of de Kathedraal van Dijon. Verder is de wijk Jean Jacques Rousseau een must om te bezoeken. Hier bevindt zich onder andere de oudste gebouwen van Dijon in Rue de la Chouette.

Op dag 2 rijdt u van Dijon de Provence in. De precieze eindbestemming heet l’isle sur la Sorgue ook wel het Venetië van de Provence genoemd. Deze bijnaam heeft het te danken aan de vele rivieren die bij het plaatsje samenkomen. Het wekelijkse hoogtepunt in l’isle sur la Sorgue is de antiekmarkt wat al meer dan 30 jaar een begrip is in de regio. Vanuit deze plaats kan u de komende dagen uitstapjes maken naar andere schitterende plekken in de Provence. Zo is het niet ver rijden naar het Pauselijke Paleis in Avignon. Ook kunt u dan de Pont d’Avignon bezoeken. Verder biedt de Provence nog het afitheater in Orange en de kale berg de Mont Ventoux. Een niet te missen berg voor de wielerfan.

Op dag 6 wordt de reis vervolgd vanuit Avignon naar Saint-Raphael. Deze reis voert u langs de hoogtepunten Cote d’Azur.  De Azurenkust is een lust voor het oog. Hier kunt u verschillende steden aan doen zoals Saint-tropez, Monaco of Antibes. Mocht u meer opzoek zijn naar een totaal plaatje dan geeft het dorpje Eze het beste uitzicht. U kunt hier gerust meerdere dagen voor uit trekken.

Op dag 9 wordt er namelijk een monster etappe van 625 kilometer afgelegd naar Clermont-Ferrand. Een stad op een vulkaan, die al meer dan 2000 jaar oud is. In de stad zijn dan ook veel historische gebouwen te vinden als de Notre-Dame-du-Port of de gotische kathedraal die helemaal is opgebouwd van vulkaan steen. Bij komen kan in het Jardin Lecoq een park waar een oase van rust heerst.

Vanuit Clermont-Ferrand wordt erop dag 10 vertrokken naar Tours. Onderweg kan u zich vergapen aan de vele koninklijke kastelen die de Loire te bieden heeft. Bekenden kastelen zijn Blois, Chambord, Chenonceaux, Cheverny en Amboise. Het mooist verkent u de Loire op de fiets of voet. Op dag 10 t/m 13 heeft u de tijd om de omgeving van Tours verder te verkennen. Deze regio is niet alleen bekend om zijn prachtige kastelen maar ook om de heerlijke wijnen en pitoreske restaurantjes.

Vanuit Tours wordt er op de dag 14 vertrokken naar Parijs waar u de reis kan afsluiten. De stad van de liefde heeft natuurlijk veel te bieden zoals de Eiffeltoren, de Arc d’ Triompf en het Louvre. Geniet nog even na van deze prachtige reis langs de Champlysee.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram