Ontdek Europa vanuit je Volkswagen camper – Een Unieke ervaring!

Een bucketlist voor veel mensen is rondtrekken met een Volkswagen Camper. Geniet van de vrijheid door Europa. Een Volkswagen Camper staat namelijk synoniem voor vrijheid, avontuur en natuurlijk romantiek.

Voordat men rond gaat toeren met de Volkswagen bus, moet men zich afvragen welk model geschikt is. Elke Volkswagen camper mag er van buiten hetzelfde uitzien, er zijn wel degelijk verschillende modellen. Zo heeft het T2 een hefdak wat extra slaapplaatsen oplevert. De T3 is iets groter en bestaat met een schuifdak maar ook met een hoogdak, ideaal voor een gezin. Mocht je een grote toertocht gaan doen waarbij veel lange afstanden moeten worden afgelegd dan is de T4 de beste keuze. Het T4 heeft namelijk het meeste rijcomfort.

Het busje geeft ontzettend veel vrijheid maar je mag niet overal parkeren. Daarom is het handig om van tevoren uit te zoeken waar je wel mag overnachten in de camper en waar niet. Mocht het niet lukken om alvast een route te bepalen omdat de vrijheid van de reis belangrijk is. Dan is het een optie om enkele stoppunten op de kaart te markeren waar in ieder geval overnacht mag worden.

Belangrijk is om tijdens het reizen wel vooruit te kijken als u van de grote wegen afgaat. In stadjes en dorpjes kunnen de straten onverwachts erg smal worden. Daarom is het slim om vooraf uw navigatie en kaarten up to date te hebben. Zo kan u uw camper schadevrij door smalle straatjes en steegjes manoeuvreren.

Zoals al eerdergenoemd geeft een camper erg veel vrijheid en de mogelijkheid om overal te slapen. Echter moet men u hier wel mee oppassen, in sommige Europese landen is het ten strengste verboden om wild te kamperen. In andere landen zijn er gedoogzones waar u wild mag overnachten. Kijk voor uw vertrek even in welke landen u mag wildkamperen. Ook kan u niet op alle camperplaatsen watertappen of uw chemische toilet legen. Voor meer informatie over camperplaatsen in Europa zijn er verschillende apps, onder andere de ANWB en NKC.

Om u alvast op weg te helpen met uw reis, geven we hier enkele van de mooiste camperroutes. Een van deze routes heeft als eindbestemming de Kynance Cove in England. Deze route brengt u langs de mooiste plekjes van de zuidkust van Engeland en eindigt in het subtropische Kynance Cove. Een andere mooie route voert u langs het meest noordelijke punt van Duitsland. De tour gaat over het eiland Rugen dat beschikt over eindeloze stranden, schitterde pieren en prachtige beukenbossen.

 

 

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram