5 mooiste Autoroutes van europa

5 mooiste Autoroutes van europa

Vind je het ook zo fantastisch om er met de auto op uit te gaan? Wij snappen dat! Het is heerlijk om zo, vanuit je eigen woning, in je Volkswagen te stappen en de wereld te verkennen. En gelukkig kan dat al heel dichtbij! In Europa zijn er schitterende routes te vinden die je met de auto kunt rijden. Dichtbij huis, en toch spectaculaire landschappen en onvergetelijke routes… wat wil je nog meer? In dit blog vertellen wij je wat de 5 mooiste autoroutes van Europa zijn. Niets missen? Lees dan gauw verder.

Bezoek de uitdagende Stelviopas met haar 48 haarspeldbochten

De Stelviopas (ook wel de Passo dello Stelvio) is een bergpas in de Italiaanse Alpen. Deze bergpas is bekend geworden door de vele wielrenetappes die door deze pas gaan tijdens de Ronde van Italië. De pas bereikt een hoogte van 2758 meter en bestaat uit maar liefst 48 bochten. Niet alleen voor wielrenners, maar ook voor auto’s is de Stelviopas een route die je niet mag missen! Je geniet van schitterende uitzichten, afwisselende natuur en natuurlijk de uitdaging van het autorijden op deze mooie en bijzondere route.

Transfagarasan de legendarisch 7C weg

De Transfagarasan wordt ook wel de nationale weg nummer 7C genoemd. Sommigen noemen deze route één van de meest spectaculaire wegen ter wereld. De weg is maar liefst 90 kilometer lang en, de naam zegt het al, loopt door het Fagaras gebergte in Roemenië. Deze route kent enorm veel haarspeldbochten en loopt langs het Poenarikakasteel, dat gelegen is op een hoge klif. Je kunt onderweg zelfs even je auto parkeren om de maar liefst 1480 treden naar het kasteel te beklimmen en vanaf hier te genieten van het unieke en spectaculaire uitzicht. Ook het Vidrarumeer, een stuwmeer dat is ontstaan in 1965, is een schitterende toevoeging aan deze route. Een absolute aanrader!

Transfagarassen

Indrukwekkende routes in Noorwegen

Als je ervan houdt om een mooie autoroute te rijden, dan is Noorwegen hét land waar je absoluut een keer geweest moet zijn. Met haar prachtige fjorden, uitgestrekte landschappen, vele meren en waanzinnige uitzichten is Noorwegen een echte aanrader voor de liefhebber van mooie routes in Europa. De Atlanterhavsveien, ook wel de Atlantic Road genoemd, is een weg tussen Molde en Kristiansund. De weg verbindt een heleboel eilandjes met elkaar. Het hoogtepunt van deze weg is de Storseisundet: een brug met een gekke knik in de weg, waardoor het op een gegeven moment lijkt alsof de brug nergens naar toe leidt. Een prachtige route die je niet mag missen!

Amalfikust in Italie

De Amalfikust vind je in Italië en langs deze prachtige kust loopt een mooie, maar uitdagende autoroute. De route leidt je, door middel van haarspeltbochten en enorme hoogteverschillen, langs prachtige plekken. De route is een uitdagende route, want de combinatie van Italiaanse automobilisten en uitdagende wegen maakt dat je deze route beter niet kunt rijden als je pas nét je rijbewijs hebt gehaald. Maar deze route, die loopt langs prachtige steden, zoals bijvoorbeeld Napels, en mooie afgelegen gebieden, is er eentje om nooit te vergeten.

IJsland rondtrekken met een huurauto

Voor natuurliefhebbers is IJsland een geweldig land. IJsland is een land van extremen. Je gaat er van vulkanen en warmwaterbronnen naar gletsjers en sneeuw. De meest eenvoudige route om in IJsland te rijden, is de route die om de rand van het eiland heen gaat. Hier ligt een weg die goed begaanbaar is. Wil je door het binnenland van IJsland rijden? Houd er dan rekening mee dat je een auto huurt die dit aan kan. Er zijn in het binnenland niet altijd (goede) wegen en soms moet je zelfs door beekjes heen rijden om verder te kunnen. Een uitdaging voor de liefhebber van stilte en wonderschone natuur!

Ijsland routes

De mooiste autoroutes van Europa

Wil je een mooie autoroute rijden in Europa? De bovenstaande routes zijn uitdagende en prachtige routes die je niet mag missen als je van autorijden en mooie plekken houdt. Of je nu kiest voor het ruige IJsland, de uitdagende Amalfikust, de schoonheid van Noorwegen, de spectaculaire Transfagarasan of de indrukwekkende Stelviopas… je zult verstelt staan van de schoonheid die er in Europa te vinden is met de auto!

 

Leave a Reply

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram