Kerstmarkt Aachen – Een goed alternatief voor Keulen

Traditiegetrouw wordt er in Aken elk jaar tijdens kerst een grote kerstmarkt gehouden. De kerstmarkt vindt plaats in het centrum op het Katschof. Het is geen super grote kerstmarkt zoals in Keulen maar juist een knusse kerstmarkt waar men goed het overzicht kan houden. De hele markt bevindt zich tussen de Dom van Aken en het oude raadhuis.

Aken is een stad vol met vele smalle straatjes, al deze straatjes worden tijdens de kerst versierd wat zorg voor een sprookjesachtig tafereel. Door de stad heen verspreidt staan tientallen kraampjes. Bij deze kraampjes zijn vele diverse lekkernijen te verkregen. Hier staat de kerstmarkt van Aken dan ook bekend om. Bekende lekkernijen zijn de aardappelpannenkoeken of de Akens kruikoek print. De peperkoeken mogen ook niet vergeten worden. Alle lekkernijen worden versgebakken wat zorgt voor een heerlijke geur op de markt.

Naast aller lekkerijnen op de markt kan er ook goed geshopt worden rond de markt. Zo zitten er vele grote kleding zaken in Aken. In de vele smalle straatjes rond het centrum zijn veel speciaalzaken met levensmiddelne te vinden. Mocht u inspiratie zoeken voor uw huis is Mathes am Buchel een aanraden. De jongere generatie zal vooral rond Munsterplatz leuke kleding kunnen vinden.

Een mooie bijkomstigheid is dat Aken niet ver van Nederland ligt. Op slechts 2 uur rijden van Utrecht ben je al in Aken. Als u met de auto gaat is het verstandig om vooraf te kijken waar u wilt parkeren. Zo heeft Aken een milieuzone waar u alleen met een sticker in mag rijden. Als u deze niet heeft zou u al buiten het centrum moeten parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer naar het centrum moeten reizen. Mocht u wel een sticker hebben kan u in het centrum parkeren. Parkhaus Buchel of Parkhaus Rathaus zijn dichtbij het centrum gelegen en op loopafstand van de kerstmarkt.

Mocht u niet gaan met de auto dan is het openbaar vervoer ook een goede optie. Aachen Hauptbahnhof vormt dan u eindbestemming. Vanuit Nederland uit Heerlen vertrekt elke uur een sprinter naar Aachen. In slechts 35min bent u dan in het centrum van Aken. Een andere optie kan zijn Flixbus. Voordeel hiervan is dat deze vanuit meerdere plaatsen vertrekken.

Per kerstmarkt verschillen de openingstijden. De kerstmarkt in aken 2018 is geopend van 23 november tot 23 december. Elke dag is de markt geopend van 11: 00 tot 21:00. Op de zondag van de dodenherdenking en 23 december zijn er aangepast openingstijden. Namelijk van 18:00 tot 21:00 en 11:00 tot 20:00.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram