Imposante Kerstmarkt Keulen 2018

De kerstmarkten in Keulen zijn een evenement apart. Zo maakt Keulen er elk jaar weer een spektakel van. Om het overzicht tussen al deze marktjes en kraampjes niet kwijt te raken. De kerstmarkt vindt plaats van 26 november tot 23 december. Hieronder een overzicht van de grootste kerstmarkten in Keulen.

Kerstmarkt bij de dom

De bekendste kersmarkt in Keulen is gevestigd bij de Dom. Om verschillende redenen is deze kerstmarkt bekend. Het is namelijk op loopafstand van het centraal station. Zo staat er midden op de kerstmarkt een kerstboom van maar liefst 25 meter hoog en is met meer dan 70.000 lampjes versierd. Over het plein staan meer dan 150 kraampjes verdeeld die allemaal lekkernijen en handgemaakt speelgoed verkopen. Natuurlijk kan men genieten van alle lekkere internationale gerechten. Verder is er op het centrale middelpunt een groot podium waar in de avonduren en de weekenden diverse lokale artiesten op treden.

Kerstmarkt neumarkt

Niet de meeste bekende kerstmarkt in Keulen ondanks dat deze vrij makkelijk te bereiken is. De Neumarkt ligt tussen enkele belangrijke en drukke wegen. Elke kerstmarkt in Keulen kent zijn eigen thema. Het thema van de neumarkt is engelen, vandaar dat dit ook wel de Markt der Engelen wordt genoemd. Bij entree van de markt wordt door een engelenpoortjes gelopen, verder zijn alle kraampjes voorzien van een winters jasje en lopen er over de markt charmante dames verkleed als engelen. Deze dames voorzien bezoekers van informatie en wat lekkers. Hierdoor krijgt het geheel een sprookjesachtige sfeer.

Kerstmarkt Altstadt

Een andere omvangrijke markt in Keulen is de kerstmarkt op de Alter Markt, ook wel de Altstadt genoemd. Deze markt is helemaal in het teken van Heinzelmannchen. Dit zijn kleine figuren die verglijkbaar zijn met de zeven dwergen. De Heinzelmännchen vinden hun oorsprong in een sprookje over Keulse huisgeesten. De figuurtjes zouden in de nacht het werk doen waar arbeiders overdag geen tijd voor hadden. Alle kraampjes op de markt zijn ook versierd in het thema van de Heinzelmannchen. Hierdoor wordt er een leuke sfeer gecreëerd voor kinderen, wat deze markt dus een must maakt voor gezinnen met kinderen.

Reizen naar Keulen

Keulen is op verschillende manieren te bereiken. U kan ervoor kiezen om per auto te gaan maar met het openbaarvervoer is ook een optie. Zo biedt de NS al treinkaartjes vanaf 20 euro aan naar Keulen binnen 2 uur staat u dan op de kerstmarkt. Als u met de auto gaat komt er wat meer bij kijken. Eerst zult u moeten kijken waar u wilt parkeren. Of deze parkeerplaats binnen of buiten de milieuzone

valt. Mocht u buiten de milieuzone willen parkeren zult u nog een stuk met het openbaar vervoer moeten overbruggen omdat millieuzones vaak over het centrum liggen. Als u een milieusticker aanschaft mag u in de milieuzone wel inrijden. Voordeel hiervan is dat u dichterbij de kerstmarkt kan parkeren. U moet wel vooraf weten welke kerstmarkt u wilt bezoeken. De parkeergarages in Keulen zijn namelijk in 4 zones opgedeeld, Dom/Rhein, Deuts/kalk, Ringe en Neumarkt. Dus als u naar de kerstmarkt van de dom wil is het slim om de borden met Dom/rhein te volgen.

 

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram