Geweldige autoreis voor de absolute VW fan! Bezoek de fabriek!

Wolfsburg vormt de thuishaven voor het Volkswagen imperium. Hierom heeft Volkswagen een enorme expositie gemaakt. De Autostadt zoals de expositie heeft beslaat een ruimte van maar liefst 28 hectare. Geen wonder dat men zich hier dan ook een hele dag kan vermaken, voor iedereen is er wat te vinden, van een automuseum tot het maken van testritten.

Als je een splinternieuwe Volkswagen koopt, kan je ervoor kiezen om deze op te halen in Wolfsburg. Er staan in de Autostadt 2 glazen torens van 48m hoog, hierin staat een volautomatisch liftsysteem. Per dag levert deze lift 500 auto’s net als een snoepautomaat. Ook als je geen nieuwe auto hebt gekocht mag je hier komen kijken. 500 auto’s per dag maakt het aflevercentrum het grootste aflevercentrum per dag.

Dat de Autostadt voor autoliefhebbers een walhalla mag wel duidelijk zijn. Zo kan men hier ook genieten van de nieuwste auto’s van de Volkswagen Group. De nieuwste modellen van Volkswagen, Seat, Bugatti, Porsche, Skoda, Audi en Lamborghini staan hier tentoongesteld.  Zo is de nieuwste Bugatti in te bewonderen in een zaal van spiegels. De Bugatti is de snelste auto met een topsnelheid boven de 400 km per uur.

Tegen over de Autostadt wordt het echte werk verricht, hier staat namelijk de Volkswagenfabriek. Hier kan tot in detail gevolgd worden hoe een Volkswagen wordt gebouwd. Ga er niet vanuit dat u altijd mee kan op een fabriekstour. Deze tour is eigenlijk alleen voor mensen die een auto hebben gekocht maar als er nog plaats is mogen andere belangstellenden ook mee.

Een keer in het jaar vindt op het Allerpark het Bulli Summer festival plaats. Dit terrein bevindt zich aangrenzend dat van de Autostadt. Het festival is speciaal voor mensen met de VW-camper. Hier zijn niet alleen de populaire oude T1 en T2 busjes te bewonderen maar ook de nieuwere modellen.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram